Случај Окта

ТМ бара од Јавниот обвинител и другите државни органи да ја испитаат одговорноста и сомневањата за злоупотреба на службената положба на поранешниот премиер ЉубчоГеоргиевски и сите инволвирани лица во најголемиот корупциски скандал во РМ - продажбата на Рафинеријата ОКТА на грчкиот стратегиски инвеститор “Хеленик Пертолеум С.А.”, со кој на државата се нанесува штета од стотина милиони долари. Не мешајќи се во работата на ЈО, ТМ потсетува дека и после повеќе од четири години од поднесување на Иницијатаивата за казнено гонење на сите инволвирани во овој корупциски скандал од страна на ДКСК, сe уште од овој орган нема никаква информација дали се   постапува по овој предмет.

Случај Окта