ОСТАНАТО

 

Билтен за месец февруари 2016 г.

 Во најновиот билтен на ТМ за месец февруари 2016 г. читајте:

 
1. Случајот „Титаник“ и новите стандарди на македонските судови
2. Состојба со медиумите
3. Молк  на  ДКСК по барањата на ...

прочитај повеќе...

Билтен за јануари 2016 г.

Во најновиот билтен за јануари 2016 г. на Транспарентност Македонија ќе може да прочитате за следното:

Соопштение по повод ангажирањето на фирмите од САД од ВМРО ДПМНЕ за лобирање

Транспарентност Македонија (ТМ) од 2011 г. ја следи и анализира „сивата зона“ на финансирањето на политичките партии во Република Македонија. Се обидуваме да дадеме ...

прочитај повеќе...

Месечен билтен за ноември 2015 г.

 НОВА ЕВРООБВРЗНИЦА И НОВИ ДОМАШНИ ЗАДОЛЖУВАЊА

1.     ТМ ги ...

прочитај повеќе...

Билтен бр. 6 за јули и август 2015 г.

 Во новиот билтен на Транспарентност Македонија за месеците јули и август ќе може да прочитате за следново:

За транспарентност

Транспарентност Македонија (ТМ) е непрофитна, невладина организација која промовира транспарентност и јавност и се бори за искоренување на корупцијата во општеството. Нејзина задача е да создаде промени кон заедница без корупција и постојано да ја предизвикува толеранцијата за корупцијата. Од своето основање во ноември 2001 година и преку конкретни проекти, ТМ осмислува и имплементира активности кои ја третираат корупцијата и другите феномени кои ја поткопуваат демократијата. Поконкретно, ТМ работи на зајакнување на добро владеење на национално и локално ниво, подобрување на стандарди и анти-корупциски практики во државниот сектор, промоција на анти-корупциски стандарди меѓу политичките партии, деловниот и граѓанскиот сектор, подигање на јавната свест за анти-корупција и градење партнерства и анти-корупциски мрежи.